Tietoa alumneille

Suomen UWC-yhdistys on suomalaisten ja Suomessa asuvien United World College -kouluista valmistuneiden verkosto, jossa on mukana myös opettajia, vanhempia ja muita toiminnassa mukana olleita. Yhdistys pitää yhteyttä opiskelijoiden, valmistuneiden ja koulujen välillä. Yhdistyksen aktiivit hoitavat UWC-kouluista tiedottamista Suomessa, osallistuvat valintaprosessiin ja auttavat uusia opiskelijoita käytännön asioissa.

United World Colleges -toiminta Suomessa koostuu seuraavista osista:

  • Yhdistys: Kaikki suomalaiset UWC-stipendiaatit, myös sinä!
  • Yhdistyksen hallitus: UWC-yhdistyksen hallituksella on keskeinen tehtävä yhdistyksen toiminnassa – se on yhdistyksen toimeenpaneva elin. Kaikki UWC-yhdistyksen hallitukset tyypit, niin nettisivujen ylläpitäjä kuin sähköpostikyselyihin ja puheluihin vastaavat henkilöt, ovat kaikki entisiä UWC-opiskelijoita, jotka tekevät UWC-työtä vapaaehtoisina opiskelun tai töiden ohessa. Yhdistyksen hallitus hoitaa oman osansa valintaprosessista, tukee koulujen toimintaa, sekä järjestää yhteisiä tilaisuuksia UWC-yhdistysläisille. UWC-yhdistyksen hallitus vastaa loppukädessä yhdistyksen toiminnasta.

Yhdistyksen hallitus 1.9.2016-31.8.2017

Sonja Savolainen, hallituksen puheenjohtaja

Tomi Kiviluoma, valintakoordinaattori ja UWC-toimikunnan sihteeri

Vili Nieminen, rahastonhoitaja

Maxim Moshnyakov

Anna Maria Airaksinen

Kaisa Kuusisto

Ida Korpivaara

Tapio Riihimäki

Aurora Robles

  • Toimikunta: Suomen UWC-toimikunta, joka suorittaa valintahaastattelut ja osallistuu yhdistyksen toimintaan, koostuu koulutuksen, kulttuurin ja tieteen asiantuntijoista ja yhdistyksen edustajista. Toimikunnan sihteeri toimii linkkinä yhdistyksen hallituksen ja toimikunnan välillä ja vastaa hakuprosessin järjestelyistä.

Kansainvälinen UWC-liike koordinoi maailmanlaajuista toimintaa. Suomen UWC-yhdistys ja UWC-toimikunta osallistuvat kansainvälisen UWC-liikkeen tapahtumiin ja tekevät yhteistyötä lähialueen yhdistysten ja toimikuntien kanssa. Kansainvälisesti UWC-yhdistyksiä on yli 120 maassa, ja liikkeen toimintaa koordinoi osaltaan UWC International Office Lontoossa.

HUOM! Jos et ole vielä liittynyt yhdistyksemme suljettuun Facebook-ryhmään, niin tee se heti! Kuulumalla ryhmään pysyt ajan tasalla alumnitapahtumista ja voit osallistua keskusteluun yhdessä muiden alumnien kanssa. Ryhmän löytää nimellä UWC Finland. Vahvistamme liittymispyynnöt mahdollisimman nopeasti.


Suomen UWC-yhdistyksen hallituksen valintakokous pidetään Kepa ry:n jäsentiloissa Vallilassa osoitteessa Elimäenkatu 25-27, 5 krs tiistaina 23.8.2016.  

Kokouksessa valitaan yhdistykselle uusi hallitus, jonka toimikausi on 01.09.2016 - 31.08.2017. Hallituksen tärkeimpänä tehtävänä on vuoden 2017 stipendihaun suunnittelu ja järjestäminen. Toistaiseksi puheenjohtajaehdokkaita johtamaan hallituksen toimintaa ei ole löytynyt, joten nyt olisi tarjolla loistotilaisuus antaa takaisin liikkeelle!

Kokoukseen tulijoita pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse osoitteeseen This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , sillä kokouksen esityslista ja sen liitteet toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse viikkoa ennen kokousta eli tiistaina 16.08.2016 (ilmoittautua voi tämän päivämäärän jälkeenkin).

Yhdistyksen kokoukseen ovat tervetulleita kaikki yhdistyksen jäsenet. Kokouksessa on tarjolla pientä purtavaa. Lämpimästi tervetuloa!