UWC Intiassa

Mahindra United World College of India (MUWCI) sijaitsee Keski-Intian maaseudulla, ympäristössä, jossa monet vastakohdat kohtaavat. Kukkulan harjalla kohoavasta koulusta avautuu henkeäsalpaava näkymä sitä ympäröivään laaksoon vehreine riisi- ja sokeriruokoviljelmineen. Laaksoa halkoo kuivallakin kaudella joki, jonka rannalla voi tavata päivittäin niin lähiseudun asukkaita kuin heidän komeita puhveleitaan kylpemässä. Aivan koulun kupeessa sijaitsee pieni, mutta lämminhenkinen Khubavalin kylä, jonka asukkaista useat työskentelevät koululla. Vastakohtana tälle perinteiselle intialaiselle maisemalle vain 40 kilometrin päässä tästä luonnonrauhasta sijaitsee Pune, yksi Intian vilkkaimmista miljoonakaupungeista, jossa näyttäytyvät sekä maan slummien kurjuus että yläluokan nauttimat ylellisyydet. Punesta löytyy paljon yliopistoja, kulttuuria sekä erinomaisia ravintoloita, jotka etenkin ovat koulun oppilaiden suosiossa. Intiassa näyttäytyy parhaimmillaan ikiaikaisen tradition ja länsimaisen kaupallisuuden yhteiselo niin hyvässä kuin pahassakin.

MH 006

Intia on suuri maa, josta löytyy valtava määrä elämän kirjoa ja ikivanhaa kulttuuria. MUWCI:ssa näistä rikkauksista on tilaisuus päästä osaksi opiskelemalla paikallisia kieliä, hindiä ja marathia, tutustumalla maanosan värikkääseen menneisyyteen historian tunneilla ja ottamalla osaa koulun tarjoamiin lukuisiin harrastemahdollisuuksiin. Koululla voi tutustua kaikkeen joogasta kasvisruuanlaittoon, mutta tärkeimpänä annettavanaan MUWCI:lla on ennen kaikkea sen sitoumus paikallisen hyvinvoinnin kehittämiseksi. Avustustyö esim. lastenkodeissa voi olla usein raskasta ja haasteellista, mutta kova työ kantaa hedelmää. On tärkeää, etteivät UWC – liikkeen jalot periaatteet jää vain tuntikeskustelujen sanahelinäksi vaan että koko yhteisöllä on velvoite näiden arvojen soveltamiseen myös käytännössä. Projektiviikkojen aikana oppilailla on lähes rajattomat mahdollisuudet syventää kokemustaan maan monimuotoisuudesta joko matkustamalla tai ottamalla osaa erilaisiin vapaaehtoistyöhankkeisiin.

MH 003

MUWCI avattiin 1997 ja sen jälkeen siinä on opiskellut oppilaita 93:sta eri maasta. Ainutlaatuisen leimansa koululle antaa se, että iso osa sen 200 oppilaasta tulee eri puolilta Intiaa. Opetus koululla on korkeatasoista ja ainevalikoima laaja – siitä pitävät huolen ammattitaitoiset opettajat, jotka tulevat ympäri maailmaa. Koulun asumistilat muodostavat ikään kuin pienen kylän, jonka oppilaat ja opettajat jakavat. Oppilaiden asunnot ovat ensiluokkaisia kahdeksan hengen taloja, joista jokaisella on oma pieni puutarhansa. Oppilaiden käytössä on myös yhteisiä keittiöitä, kirjasto, uima-allas ja useita muita liikuntamahdollisuuksia. Sekä kuvaamataiteiden että musiikin ystäville on koululla tarjolla omat tilat. Koulun omien puitteiden lisäksi sen häikäisevän kaunis ympäristö luo sen asukkaille monia mahdollisuuksia. Vaellusretket kukkuloille palkitsevat unohdetuilla temppeleillä ja monsuunin jälkeisillä vesiputouksilla. Alueen sääolot muuttuvat vuoden kuluessa dramaattisesti, talven viileistä öistä kesän kuumuuteen ja pölyävästä hiekkaerämaasta kuoriutuu esiin monsuunin myötä henkeäsalpaavan vehreä maisema. Samaiset erot ovat kuitenkin löydettävissä vuoden ympäri eri puolilta laajaa maata. Samaan aikaan Intiasta löytyy maailman korkeimpia lumihuippuisia vuoristoja, häikäiseviä hiekka-aavikoita ja mullantuoksuisia sademetsiä. MUWCI:ssa opiskelevilla nuorilla on ainutlaatuinen mahdollisuus oppia ymmärtämään niitä ongelmia, joita ympäristönsuojelun ja kasvavan väkiluvun paineiden yhteensovittaminen luo käytännössä yleisesti kehitysmaissa tänä päivänä.

“Loputtomasti likaisia katuja ja kerjäläisiä, mutta myös henkeäsalpaavia maisemia ja aina iloisia ihmisiä, silti tai ehkä juuri siksi tänne ihmispaljouteen on helppo kotiutua. Minulle Intia on yksi elämäni käännekohtia, haaste jonka vastaanottamista en ole hetkeäkään katunut.”

Koulun nettisivut löytyvät täältä.